Tanden Bleken - Ervaringen, Informatie En Klinieken - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Published Oct 18, 22
7 min read

Tanden Bleken: 'Blauw Licht Ziet Er Indrukwekkend Uit, Maar ... - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Tanden Bleken: Goed Of Slecht Voor Je Gebit - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beTanden Bleken: Is Dat Wel Gezond? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Dit gebeurde heel onbewust en heel subtiel. Maar nu ik er aan terugdenk heeft die gele tand voor een enorme verandering in spontaniteit en karakter gezorgd. Gelukkig had ze zelf ook door dat haar humeur en ook de manier van omgaan met mensen subtiel minder aan het worden was. Eerst twijfelde ze of het nu echt aan die tand lag of dat het toch iets anders was. tanden bleachen.

Dus daarom heeft die vriendin van mij zelfs een facing laten zetten omdat bleken niet hielp. Want wat was het geval, ze was in haar jeugd gevallen met sport, plat op haar voortanden. Dus tand los, tand dood en direct een wortelkanaalbehandeling gegeven en een interne bleking. Maar door de jaren werd de dode tand steeds geler, dus uiteindelijk maar een afspraak gemaakt met de tandarts om er wat aan te doen.

De gele tand was door het ongeval ook beschadigd, maar dat is toen in alle commotie nooit opgemerkt. tanden witter maken. Dus de gele tand is als het ware langzaam opgelost door het lichaam, je kunt het ook zien op de foto van de tanden dat die gele tand amper nog een wortel heeft.

Tanden Bleken - Ervaringen, Informatie En Klinieken - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

En omdat die tand volledig vergeeld was en zo dood als een pier hielp bleken ook niets. Dus toen moest er wel een facing op, en zo’n facing op je voortand is wel spannend. Gelukkig had ze een hele goede tandarts en heeft die de kleur perfect weten te pakken, wat niet makkelijk was, alle tanden waren ietsje geel, de dode tand was net een tint witter en dan moet de facing matchen bij zowel de wittere als de gelere tanden.

Dat die facing zijn geld dubbel en dwars waard is geweest. Want je geestelijke gesteldheid, gewoon het lekker in je vel zitten, daar kun je geen prijskaartje aanhangen. Nou ja, in dit geval was het prijskaartje 600 euro, maar daar is een groot gedeelte van vergoed door de ziektekostenverzekeraar omdat die tand door een ongeluk voor haar 18e is veroorzaakt.

Thuis Tanden Bleken - De Beste 10 Middelen Getest - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beIs Tanden Bleken Slecht Voor Je Gebit? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Maar ook als een ziektekostenverzekeraar het niet vergoedt, kun je afwegen of deze zomervakantie niet overgeslagen kan worden en dat geld gebruikt kan worden voor je tanden. Dit klinkt misschien raar, maar ik gezond zijn hangt zo nauw samen met hoe goed je in je vel zit, dat zaken waarvan je zou zeggen dat je gewoon niet zo ijdel moet zijn, die kunnen een hele grote impact hebben op hoe jij je voelt.

Tanden Witter Maken - Wittere Tanden In 20 Minuten! - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Je moet er wel hard voor werken om het geld bij elkaar te sparen, maar het is te doen. Dus als je witte tanden wilt, houdt er rekening mee dat eventuele dode tanden, facings, kronen en vullingen niet mee kleuren, je moet er rekening mee houden dat niet alles gebleekt kan worden.

En des te pijnlijker. Je moet je wel realiseren dat het bleken van tanden niet geheel zonder pijn gaat. Je kunt blaren op je tandvlees krijgen. Maar ook je tanden zelf kunnen erg gevoelig worden van dat bleken. Deze pijn kan wel een paar dagen aanhouden. Je kunt er zelfs hoofdpijn van krijgen.

Deze kosten ongeveer rond de 50 euro en je kunt je tanden hiermee een tot twee tinten lichter maken. Vooral als je tanden geel zijn van de plaque dan kan zo’n zelfbleek setje in combinatie met een keer naar de mondhygiënist gaan al erg helpen. En natuurlijk stoppen met roken, de uitlaat van je auto zal ook altijd smerig zijn, je tanden ook als je blijft roken… De beperking van die doe het zelf setjes is dat er maar een fractie van de waterstofperoxide inzit, zodat jij jezelf niet thuis van alles aan kunt doen.

Tanden Bleken Niet Geheel Zonder Risico's - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Om hetzelfde resultaat te bereiken als de tandarts moet je dus heel vaak bleken, en dan nog zal het effect minder zijn. Een keer flink bleken met tot wel 6% waterstofperoxide heeft veel meer effect als 60 keer met 0,1% waterstofperoxide bleken. Dus het hangt een beetje van hoe geel je tanden zijn af, en natuurlijk hoe wit je het wilt hebben.

In tegenstelling tot mensen met meer dan genoeg geld voor tandartskosten moet je wel zuinig zijn op je tanden en moet je het dus niet te wit maken. Tanden bleken is niet gezond voor je tanden, het is gezond voor je zelfvertrouwen. De tandarts mag een veel sterker bleekmiddel gebruiken dan jij zelf thuis kunt aanbrengen.

Wil je je tanden echt wit hebben dan kun je beter naar de tandarts gaan. Ook kan de tandarts beter inschatten hoe wit je tanden moeten worden zonder dat je teveel kleurverschil krijgt vergeleken met je vulllingen, facings en kronen. Net als bij een mooie oldtimer wil je liever geen kleurverschil, een gelijkmatige kleur is misschien nog wel belangrijker dan alleen maar hoe wit.

Tanden Bleken: 'Blauw Licht Ziet Er Indrukwekkend Uit, Maar ... - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Ik zie wel advertenties van 59 euro, maar als je kijkt naar wat een tandarts bij de ziektekostenverzekeraar mag declareren per uur dan is 59 euro wel heel erg goedkoop. Ik denk dus dat die 59 euro behandelingen to good to be true zijn. Dus laten we even uitgaan van een wat duurdere behandeling van 300 euro, een hoop geld. tanden bleken.

Vooral verkleuringen van voeding en roken blijkt in de praktijk makkelijk meerdere tinten lichter te kunnne worden gemaakt. Verwacht echter geen wonderen, een dode tand zal de tandarts niet meer wit kunnen toveren, dan zul je echt door moeten sparen voor een facing, of meerdere en dan wordt het echt duur.

Dit heeft ermee te maken dat tanden bleken natuurlijk niet bevordelijk is voor de sterkte van je tanden, tast vooral bij jongeren het vaak onaangetaste glazuur aan, en bij jongeren slaat het bleken eerder op de zenuw van de tanden. En het is natuurlijk ook om tevoorkomen dat pubers met een onrealistisch verwachtingspatroon hun toch al witte tanden nog witter willen laten maken.

Tanden Bleken - Ervaringen, Voor- En Na Foto's En De Methodes - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Als je ouder bent is je glazuur vaak toch al niet zo onbeschadigd meer, dan kan het bleken minder kwaad. Het leed is al geschied, daarom zijn die tanden ook zo verkleurd. Tanden bleken is dus eigenlijk niet goed voor je tanden, maar wel voor je zelfvertrouwen. Je moet dus zelf de afweging maken wat jij belangrijker vindt.

Wees ook niet bang om in jezelf te investeren. Of dit nu is met leuke kleding of een mooi gebit, je bent het waard (tanden bleken).

Tanden Bleken - Behandeling - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beLeve Witte Tanden: Je Tanden Bleken - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Een schitterende glimlach met hagelwitte tanden, dat wil toch iedereen? Als jouw tanden niet zo prachtig wit zijn als je zou willen, kan je verschillende bleekmethoden uitproberen. Wij zetten deze voor jou op een rijtje: de peroxide bleek methodes bij de tandarts, het bleek salon, of thuis; alsook andere beproefde doe-het-zelf methoden.

Witte Tanden En Bleken - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

In Nederland is een sterkte van maximaal 6% peroxide toegelaten bij tandarts (in Amerika ligt de sterkte gevoelig hoger m. n. 15 – 43%). Als je dit vergelijkt met de maximaal 0,1% in tand bleek salons, bleek klinieken of in tandbleeksetjes dan weet je meteen waarom de tandarts de klus vaak in één afspraak klaart.